Лидерът на дясноцентристката партия Напред, Италия 82-годишният Силвио Берлускони се очертава да бъде

...
Лидерът на дясноцентристката партия Напред, Италия 82-годишният Силвио Берлускони се очертава да бъде
Коментари Харесай

Берлускони ще е най-възрастният евродепутат

Лидерът на дясноцентристката партия  " Напред, Италия "  82-годишният Силвио Берлускони се обрисува да бъде доайенът на новия Европарламент, откакто беше определен за евродепутат. Неговата групировка ще има 7 представители, като един от тях е досегашният ръководител на Екологичен потенциал Антонио Таяни. Според разпоредбите Берлускони ще ръководи първото съвещание през юли, до момента в който Екологичен потенциал си избере непрекъснат началник. Сред претендентите за евродепутати от Италия са и двама представители на семейството Мусолини - Алесандра и Кайо Джулио Чезаре, които обаче съставляват разнообразни обединения. Досегашната евродепутатка Алесандра Мусолини е от " Напред, Италия ", а братовчед й - от крайнодясната " Италиански братя ". До късно през вчерашния ден обаче не беше ясно дали са съумели да завоюват мандати. 

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон, който сега живее в заточение в Белгия, също е определен за евродепутат. Той обаче няма да може да заеме поста, до момента в който не се върне в Мадрид, а там е заплашен от арест. Място в Екологичен потенциал завоюва и доближеният му сепаратистки деятел Ориол Жункерас, който е задържан в Испания. 

Евродепутат ще бъде и някогашният гръцки финансов министър Янис Варуфакис, чиято формация Движение MEРA25 съумя да завоюва 1-во място в Екологичен потенциал съгласно предварителните резултати, оповестени от Екологичен потенциал. 

Кипърски турчин за първи път ще представяла острова в Екологичен потенциал. 59-годишният проф. Ниязи Къзълюрек, който е академични учител, бе претендент на основната опозиционна лява партия АКЕЛ. Той е прочут деятел за мир и федерално обединение на Кипър, с което завоюва вота на кипърски гърци и кипърски турци. Кипър има 6 представители в Екологичен потенциал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР